OBSERVATORI INTEL·LIGENT

GOPHYTOVID arriba a l'equador del projecte avançant, segons el previst, en el seu pla de treball

Clara Santamaria,

  • GOPHYTOVID permetrà el desenvolupament d'un dispositiu automàtic i universal per a l'aplicació variable de fitosanitaris, basant-se en mapes de vigor de la vegetació.
  • Un projecte liderat per la Família Torres que col·labora, durant dos anys, amb altres 15 entitats espanyoles.
  • La iniciativa compta amb un pressupost de més de 600.000€ i amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

El Grup Operatiu GOPHYTOVID es reunia, el passat 26 de juny, per continuar avançant en el seu pla de treball 2019-2020. El projecte, el títol complet del qual és "Optimització de l'ús de fitosanitaris en viticultura basant-se mapes de vigor", pretén validar una eina per tractar les malalties i les plagues a la vinya que, a més, conformi un sistema de suport al viticultor en el seu procés de la presa de decisions i minimitzi els costos econòmics derivats de l'aplicació dels tractaments fitosanitaris.

Aquesta innovadora iniciativa està liderada per la Família Torres que, durant un període de dos anys, treballa de la mà de Codorniu, Bodega Las Copas, Viñas del Vero, Bodegas Martín Códax, FMC Agricultural Solutions, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Lleida. Tots ells, recolzats per entitats com la Plataforma Tecnológica del Vino (PTV), l'Associació AEI INNOVI, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Pulverizadores Fede i l’Associació de Defensa Vegetal Raïmat (ADV Raïmat).

A més, GOPHYTOVID compta amb la col·laboració de la Federació Espanyola del Vi (FEV), la Unión de Pequeños Agricultores y Ganaderos (UPA) i l’Asociación Empresarial para la Protección de las Plantas (AEPLA).

Amb un període d'execució comprès entre els mesos d'agost de 2018 i juny de 2020, GOPHYTOVID arriba així al seu equador amb alguns èxits i avenços més que satisfactoris. Entre ells, destaca la tasca de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la Universitat de Lleida en el seu camí cap a la posada a punt dels sistemes d'aplicació dels fitosanitaris que estan sent objecte d'aquest estudi a nivell demostratiu, havent avançat, de manera considerable, els assajos a les vinyes experimentals dels membres del Grup Operatiu.

Per a la seva execució, GOPHYTOVID compta amb un pressupost total de més de 613.000€ i amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), a través del seu programa d'ajudes per a l'execució de projectes d'innovació per Grups Operatius, cofinançat per la UE per mitjà de l'Associació Europea per a la Innovació en Matèria de Productivitat i Sostenibilitat Agrícola (AEI-Agri).

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.

i+Porc | Proyecto facePIG

Modificar cookies